Provoz knihoven od 3.1.2022

Provoz knihoven od 3. 1. 2022 se v zásadě nemění

Nyní platí nové Mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví z 29. 12. 2021, jehož účinnost je od 3. ledna 2022.

Provoz knihoven - jedna nepatrná změna, již nemusíme aktivně bránit tomu, aby se zákazníci zdržovali v kratších vzdálenostech, než je 1,5 metru; vše ostatní platí jako doposud.

Provoz výstavních prostor, muzeí, galerií, historických nebo kulturních objektů - vše platí jako doposud - nově se však nařizuje organizátorovi skupinové prohlídky u osoby, která musí splňovat bezinfekčnost, před zahájením prohlídky splnění těchto podmínek kontrolovat prostřednictvím mobilní aplikace Ministerstva zdravotnictví „čTečka“ 

Provoz zařízení nebo poskytování služeb osobám ve věku 6-18 let zaměřených na činnosti obdobné zájmovým vzděláváním, volnočasové aktivity - vše platí jako doposud - nově se nařizuje provozovateli zařízení, poskytovateli služby nebo organizátorovi akce u osoby, která musí splňovat podmínky bezinfekčnosti, před zahájením uvedené aktivity splnění těchto podmínek kontrolovat prostřednictvím mobilní aplikace Ministerstva zdravotnictví „čTečka“. Nepodstatnou změnou bude, že v případě jednoho pozitivně testovaného účastníka se mají hygienikům předávat kontaktní údaje účastnících se osob k provedení epidemiologického šetření. Stávající předpis hovoří konkrétně o předání telefonního čísla, což je prakticky kontaktní údaj.

 

Konání koncertů a jiných hudebních, divadelních a jiných představení - vše platí jako doposud - nově se nařizuje organizátorovi akce u osoby, která musí splňovat podmínky bezinfekčnosti, při vstupu na akci splnění těchto podmínek kontrolovat prostřednictvím mobilní aplikace Ministerstva zdravotnictví „čTečka“.

Podmínky pro vstup do vnitřních či venkovních prostor se oproti stávajícímu stavu nemění.

Shnutí: hlavní změna oproti současné praxi je v nutnosti kontrolovat bezinfekčnost nikoliv pouze formálně, ale prostřednictvím mobilní aplikace "čTečka". 

Pokud pořádáte kulturní, vzdělávací či komunitní akce, kontrolujte certifikáty pomocí mobilní aplikace „čTečka“,

návod na https://ockodoc.mzcr.cz/napoveda/ctecka/cz/.


Datum: 
Po, 2022-01-03

Poslední aktualizace: 03.01.2022, 09:20