Návrh řešení

Po vzájemném jednání představitelů města Brna, rektorů brněnských vysokých škol a Moravské zemské knihovny bylo konstatováno, že:

a) v současné etapě změn, jež probíhají v pojetí vysokoškolského studia, dochází k integraci vědeckých knihoven do procesu výuky a je nezbytné dosáhnout výrazného zlepšení jak v postavení knihoven jednotlivých vysokých škol, tak v propojení Moravské zemské knihovny jako univerzální encyklopedické knihovny ve městě Brně s cí1em racionálního využití pro změnu forem studia vysokoškolských studentů.

b) Primátor města Brna a rektoři brněnských vysokých škol se shodují v tom, že nezbytným a optimálním řešením je výstavba nové účelové budovy univerzitní knihovny - Moravské zemské knihovny s dostatečnými kapacitami studoven, na přiměřené technické úrovni.

c) Město Brno, vědomo si významu vysokých škol pro město i významu předkládaného projektu, vytipovalo a je ochotno dát pro účel výstavby knihovny vhodný pozemek. Společně s představiteli vysokých škol zahájí jednání s resorty školství, kultury, hospodářství a financí k získání finančních prostředků, a to neodkladně.

d) Předpokládaný harmonogram realizace:

  • II. pol. r.1994 projednání záměru na resortní a vládní úrovni
  • r.1995 zpracování projektové dokumentace
  • r.1996-1998 realizace výstavby
  • šk.r.1998/1999 otevření univerzitní knihovny pro Brno a VŠ v Brně.

Zpět na obsah / Následující část

Poslední aktualizace: 19.04.2012, 12:52